fbpx
Окупація Криму

Мустафа Джемілєв закликав Кабмін підтримати кримськотатарський телеканал ATR

Як нагадав народний депутат України від фракції «БПП», лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, в Державному бюджеті на 2016 рік передбачено близько 60 мільйонів гривень на вирішення проблем кримських татар. Разом з тим, на його думку, для ефективного використання цих коштів слід ініціювати роботу щодо розробки нового порядку використання коштів.

«Адже існуючий раніше механізм втратив свою актуальність, зокрема в умовах тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя. Це я зазначив у своєму листі до прем’єр-міністра України», – розповів депутат.

За його словами, необхідність термінового вирішення даного питання можна побачити на прикладі телеканалу ATR, який через нестачу матеріально-технічної бази, що залишилася в Криму, знаходиться під загрозою припинення супутникового мовлення.

Як зазначив Мустафа Джемілєв, в умовах окупації, підтримка українських громадян, які залишаються в Криму, грає дуже важливу роль.

«У цьому питанні важливе місце займає інформаційний зв’язок з Кримом. Такий зв’язок сьогодні забезпечує телеканал АТR, який є провідником, сполучною ланкою материкової України з кримськотатарським співтовариством, котра проживає в Криму», – підкреслив він.

У зв’язку з цим, депутат закликав главу уряду доручити відповідним органам виконавчої влади, із залученням представників Меджлісу кримськотатарського народу, розробити механізми для ефективного використання коштів Державного бюджету.

Читайте: Військова агресія Росії порушує міжнародні правові норми, – Мустафа Джемілєв

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: