fbpx
Економіка

У Кіровоградській області виявлено перевищення рівня радону в 26 шкільних приміщеннях

У Кіровоградській області в 26 шкільних приміщеннях виявлено перевищення допустимого рівня радону – 222. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держсанепідслужби в Кіровоградській області, передає УНН.

"Уже тільки на підставі зазначених даних можна спрогнозувати сумне майбутнє ціх дітей, адже тривале перебування в шкільних приміщеннях з критичним рівнем радону може загрожувати їм онкозахворюваннями. Визначити ж сукупний радіаційний ризик для школярів фахівці не можуть, оскільки залишається невідомим рівень радону в повітрі у них вдома, до того ж опромінення дитячих організмів відбувається і водою з артезіанських свердловин, яку в сільській місцевості учні п’ють і в школі, і вдома ", – повідомили в прес-службі.

Читайте також:  Чому сухий закон не працює? (ВІДЕО)

Там також відзначили, що діти більш вразливі до впливу радону, а цей газ і дочірні продукти його розпаду є основним (до 75 відсотків) дозоутворюючим фактором для жителів області.

"Статистика онкозахворюваності у нас невтішна: Кіровоградська область займає перші рядки серед регіонів України, а показник раку легенів – майже вдвічі більше середнього по країні", – додали в прес-службі.

Читайте також:  Вперше арештоване майно Медведчука на Закарпатті виставили на аукціон

Також в Держсанепідслужбі додали, що в школах Компаніївського та Гайворонського районів – критичні активності радону, що в 20-46 разів перевищує нормовані граничні показники.

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: