fbpx
Політика

Закон про електронне декларування потрібно змінити, – Артур Палатний

 Народний депутат України від фракції «БПП» Артур Палатний переконаний, що для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом, Україна повинна внести зміни в закон про електронне декларування, а також нарешті запустити роботу Національного агентства з питань запобігання корупції.

«Після останнього голосування в парламенті за безвізовий пакет ми вийшли на фінішну пряму щодо виконання технічних умов для візової лібералізації з країнами ЄС. Однак, європейці висловили критичні зауваження щодо деяких законодавчих поправок і закликали Україну збільшити зусилля в боротьбі з корупцією. Кажучи простою мовою, це означає, що остаточне рішення про безвізовий режим буде залежати від вирішення проблеми з законом про електронне декларування та виконання Плану дій з візової лібералізації не на 99%, а на всі 100%», – сказав він.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Читайте: ВР проголосувала за безвізові закони

Таким чином, за його словами, на найближчому засіданні Верховної Ради їхня фракція буде ініціювати внесення змін до закону «Про запобігання корупції» з урахуванням зауважень ЄС.

Також Артур Палатний додав, що уряд  повинен нарешті сформувати і запустити Національне агентство з питань запобігання корупції.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Введення безвізового режиму з Європейським союзом очікує абсолютна більшість українців. Соціологічні дослідження показують, що процес євроінтеграції наші громадяни сприймають в першу чергу як можливість вільно пересуватися Європою. Тому влада повинна продемонструвати волю і виконати взяті на себе зобов’язання для скасування віз», – підкреслив він.

Читайте: «В ЄС не вважають, що Україна виконала всі зобов’язання для безвізового режиму», – Сергій Лещенко

Читайте також: