fbpx
Новини світу

Головні новини світу і України за тиждень 22-28 лютого 2016 року

 Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень 22-28 лютого 2016 року.

Євген Селезньов став гравцем ФК «Кубань»

Те про що в останні дні говорилося досить часто, нарешті підтвердили офіційно – Євген Селезньов перейшов у футбольний клуб «Кубань».

«Новобранець жовто-зелених вже прибув до Кисловодська і провів з командою ранкове тренування», – повідомляє сайт краснодарського клубу.

Джамала представить Україну на конкурсі "Євробачення 2016"

Джамала представить Україну на пісенному конкурсі "Євробачення 2016" в Стокгольмі. Таке рішення прийняли українські телеглядачі та судді в ході фінального українського національного відбору, на якому Джамала виступила з композицією "1944".

Нагадаємо, у фінальній частині відбору виступали шість учасників, які були визначені в ході півфіналів. Зокрема, за право представляти нашу країну на "Євробаченні" боролися групи The Hardkiss, Brunettes Shoot Blondes, Неангели, Pur: Pur, SunSay і Джамала.

У Луцьку демонтують пам’ятник Кузьмі Скрябіну

У Луцьку демонтують пам’ятник Кузьмі Скрябіну. З такою вимогою до автора пам’ятника Ірині Дацюк звернулася мати виконавця Ольга Кузьменко. Її звернення поширили на сторінці луцького фан-клубу «Модна країна» в соцмережі.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

«Хочу всім нашим прихильникам донести і пояснити ситуацію з пам’ятником Скрябіну … Пам’ятник буде демонтований – це однозначно. Ірина Дацюк абсолютно не наблизилася до портретній схожості Андрійка, значить вона не може виконувати цю роботу. Звалювати свій абсолютний провал на когось – це смішно. Я від її переробки вже давно відмовилася », – заявила Ольга Кузьменко, коментуючи бажання скульптора переробити пам’ятник.

В Оренбурзі знесли будинок, в якому жив Тарас Шевченко

У російському місті Оренбург знесли будинок, в якому під час заслання в 1849 році жив відомий український письменник Тарас Шевченко. Цю новину в своєму Twitter повідомив міністр культури України В’ячеслав Кириленко.

«У Росії в Оренбурзі знесено будівлю, де жив Тарас Шевченко. Дикість по відношенню до всього українського продовжує бути офіційною політикою РФ », – написав він.

Білоруському співакові Максу Коржу заборонили в’їзд в Україну

Популярний білоруський виконавець Макс Корж найближчим часом не зможе виступити перед своїми українськими шанувальниками, оскільки йому заборонили в’їзд в Україну. Неприємну новину своїм фанатам повідомив сам артист в соцмережах, підкріпивши слова знімком паспорта, де стоїть штамп про відмову у в’їзді, зроблений в київському аеропорту «Бориспіль».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«У мене для вас не дуже хороша новина: на даний момент мені тимчасово заборонений в’їзд в Україну. Причини не повідомили. В офіційних списках заборонених мене немає, але все ж в’їзд закритий. Ось такі справи. Але … «Життя в кайф» без Києва та інших міст точно неможливе і те, що ми з вами ще не раз розгойдаємо це питання часу! Так що не переживайте, тур переноситься, ситуація буде вирішуватися », – написав Макс Корж.

Жеребкування 1/8 Ліги Європи. «Шахтар» зіграє з «Андерлехтом»

Пари 1/8 Ліги Європи виглядають так:

"Шахтар" – "Андерлехт"

"Базель" – "Севілья"

"Вільяреал" – "Байєр"

"Атлетик" – "Валенсія"

"Ліверпуль" – "Манчестер Юнайтед"

"Спарта" – "Лаціо"

"Боруссія Д" – "Тоттенхем"

"Фенербахче" – "Брага"

Перші матчі 1/8 Ліги Європи пройдуть 10 березня 2016 року, а матчі у відповідь – 17 марта 2016 року.

Читайте також: