fbpx
Економіка

Віталій Кличко доручив перевірити всі будинки Києва, які перебувають в аварійному стані

Мер Києва Віталій Кличко доручив здійснити перевірку всіх будинків столиці, які перебувають в аварійному стані, з метою виявлення несанкціонованого проведення будівельно-ремонтних робіт та недопущення їх подальшого проведення, а також здійснення заходів щодо недопущення перебування там людей.

При цьому він також розпорядився залучити до перевірки фахівців Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції, яка відповідає за надання декларацій на початок будівельних робіт.

«Я дав завдання перевірити всі аварійні будинки і взяти під контроль, щоб ніяких несанкціонованих робіт в таких будинках не здійснювалося», – сказав мер.

Віталій Кличко також прокоментував обвал будинку на Богдана Хмельницького. За його словами, постраждалий будинок знаходиться в приватній власності понад 10 років, а роботи там проводились без дозволів і з порушенням техніки безпеки, що і призвело до трагічних подій.

Як розповів міський голова, на сьогоднішній день врятовано 6 людей. При цьому є одна жертва. Також є інформація, що під завалами можуть залишатися ще люди.

«Аварійно-рятувальні роботи тривають не дуже інтенсивно, тому що є загроза обвалення секції будинку. Наше ключове завдання – щоб не було нових жертв, оскільки рятувальники працюють в складних і небезпечних умовах», – додав Віталій Кличко.

При цьому він підкреслив, що КМДА ніяких дозволів на ремонтні роботи не дає. За його словами, дозволи – в компетенції Державної архітектурно-будівельної інспекції.

«За інформацією, яку ми маємо сьогодні, дозволів на реконструкцію будинку на вулиці Богдана Хмельницького не видавали. Ведеться слідство. Після висновків експертів ми зможемо проінформувати, що стало причиною обвалу», – зазначив Кличко.

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: