fbpx
Право

Порошенко створив Раду з захисту журналістів та свободи слова

Президент України Петро Порошенко скликав Раду з захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова. Відповідний указ він підписав у вівторок, 23 лютого. Як повідомляє прес-служба глави держави, Рада створена з метою забезпечення реалізації конституційного права на свободу слова, налагодження ефективного механізму взаємодії державних органів та інститутів громадянського суспільства, зокрема засобів масової інформації, з питань запобігання перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Рада є консультативно-дорадчим органом при президентові України. У його компетенцію входить моніторинг стану забезпечення захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова в Україні та напрацювання пропозицій щодо реалізації даних принципів відповідно до європейських демократичних стандартів.

Співголовами Ради призначено заступника голови Адміністрації президента України Андрій Таранов і прес-секретар глави держави Святослав Цеголко. До складу Ради увійшли представники громадських об’єднань, що діють у сфері медіа, ЗМІ, а також Національної поліції, Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та інших державних органів.

Читайте також: