fbpx
Політика

ВР підтримала президентський законопроект про внесення змін до закону про призов громадян на військову службу

 Верховна Рада України прийняла в цілому президентський законопроект №4020 про внесення змін до 15 статті Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо призову громадян України на строкову військову службу.

Мета прийняття даного законопроекту – закріплення на законодавчому рівні можливості оперативно приймати рішення щодо комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань особовим складом в разі істотних змін у військово-політичній обстановці країни. Зокрема, даними змінами терміни проведення призову громадян України на строкову військову службу на наступний рік визначаються указом президента України, який публікується в засобах масової інформації не пізніше, ніж за місяць до закінчення поточного року.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Таким чином громадянам призовного віку гарантується право завчасно отримати оповіщення про терміни проведення і кількість чергових призовів громадян України на строкову військову службу на наступний рік. У разі незгоди з рішенням призовної комісії, громадянин матиме певний час для оскарження такого рішення в призовній комісії вищого рівня або в суді в порядку, передбаченому законом. Призовні комісії можуть підготуватися до проведення призову і провести його належним чином», – розповіли у Верховній Раді.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Читайте: Кількість бажаючих служити в українській армії за контрактом збільшилась у 20 разів

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: