fbpx
Освіта

Українським школярам і студентам розкажуть правду про окупацію Криму

Українським школярам і студентам розкажуть правду про окупацію Криму. Для цього в загальноосвітніх навчальних закладах, вишах та профтехучилищах організовують спеціальні уроки, присвячені дню початку кримського опору російській окупації – 26 лютого. Про це розповіла радник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар.

«Наше завдання полягало в тому, щоб донести до максимальної кількості українців інформацію про те, як захоплювали Крим. Учні, а через них їхні батьки, дізнаються про масовий цивільний опір, який розгорнувся на півострові і триває досі. А це важливо з точки зору подолання загального міфу, що Крим повністю підтримав російську реальність», – зазначила Еміне Джеппар.

Координатор освітніх програм ЦГП «Альменда», який є розробником методичних рекомендацій для проведення відповідних уроків, Валентина Потапова розповіла, що до збірки увійшли хронологія захоплення Криму, політичні справи проти кримських татар, факти опору і фотоматеріали, а також інформація про долі людей, які стали жертвами політичних репресій.

«На основі цих методичних матеріалів кожен викладач зможе провести урок про анексію Криму, а також продемонструвати факти опору і неприйняття Росії в Криму», – зазначила Валентина Потапова.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: