fbpx
Політика

Порошенко закликав ВР грати за правилами Євросоюзу

Сьогодні, по суті, парламентська коаліція «Європейська Україна» припинила своє існування. Як відомо, раніше «Самопоміч» заявила про вихід з неї. Передбачаючи нагнітання обстановки в стінах Верховної Ради і можливий провал голосування за пакет безвізових законів, президент України звернувся до нардепів із закликом відкинути свої амбіції на задній план і всім разом проголосувати за необхідні документи. Політична криза жодним чином не повинна перешкоджати європейській інтеграції України, впевнений президент Петро Порошенко.

Читайте: Яценюк: Політичні ігрища занадто дорого можуть коштувати Україні

У той же час він зазначив, що деякі нардепи не хочуть голосувати за безвізові проекти, мотивуючи своє рішення прагненням «поліпшити» ці документи. Але найкраще – це ворог хорошого.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Читайте: МВФ може припинити програму підтримки України, – Лагард

«Готовності голосувати мало. Голосувати треба саме в тій редакції, в якій вимагає Євросоюз. Правила приєднання до престижного клубу країн з безвізовим режимом – це їхні правила, і до них нас ніхто не примушує. Але є чіткий запит суспільства прийняти ці нововведення. Більшість з них торкається так чи інакше питань боротьби з корупцією. І це перш за все наш український інтерес. Це нам потрібно в першу чергу, а не Євросоюзу», – йдеться у зверненні президента, опублікованому на його сайті напередодні засідання ВР.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Читайте: ВР рухається в бік перевиборів, – Ірина Геращенко

І якщо сьогодні нардепи не проголосують за ці документи, Україна може забути про введення безвізового режиму з Євросоюзом. «Прошу вас, як давно радять нам європейці, грати за правилами Євросоюзу, а не гратися з правилами», – резюмував Петро Порошенко.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: