fbpx
Право

Сакварелідзе відправив справу про вбивство журналіста Бузини назад в ГПУ

Заступник генерального прокурора України – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявив, що вирішив відправити справу про вбивство журналіста Олега Бузини, яку раніше передали одеським правоохоронцям, назад в Генеральну прокуратуру України, передає УНН.

Він зазначив, що кілька днів тому "з незрозумілих причин" колеги з Генпрокуратури "абсолютно необґрунтовано" передали справу О. Бузини, яка розслідується вже рік, одеській поліції.

"Відповідно, процесуальне керівництво тепер буде здійснювати одеська прокуратура. Досить дивне рішення, з огляду на те, що злочин було скоєно в Києві і ніякого відношення до Одеси не має. Якщо це було зроблено для того, щоб уникнути відповідальності і спробувати якимось чином дискредитувати грузинську команду в Одесі, то я, як заступник генерального прокурора України і прокурор Одеської області, змушений прийняти законне і цілком логічне рішення – повернути цю справу назад в ГПУ", – зазначив Давид Сакварелідзе.

Нагадаємо, 15 лютого в ГПУ зазначили, що відомство змінило підслідність кримінального провадження за фактом вбивства журналіста Олеся Бузини і визначило її за Одеською областю.

Як повідомлялося раніше, 16 квітня 2015 року в дворі власного будинку був розстріляний журналіст Олесь Бузина.

Він отримав чотири вогнепальні поранення, одне з яких – в голову. МВС оголосило підозри у вбивстві журналіста і письменника О. Бузини двом жителям столиці: Андрію Медведьку і Денису Поліщуку.

Нагадаємо, за рішенням Печерського районного суду столиці від 9 грудня Денису Поліщуку було змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт строком на два місяці. Пізніше рішенням Апеляційного суду міста Києва від 31 грудня А. Медведьку також був змінений запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт строком на два місяці.

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: