fbpx
Політика

Міжнародне співтовариство має реагувати на невиконання РФ Мінських домовленостей, – Ірина Геращенко

Народний депутат України від фракції «БПП», представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко закликала міжнародне співтовариство відреагувати на невиконання Російською Федерацією Мінських домовленостей.

Як вона нагадала, Мінські домовленості були підписані рік тому, проте світ продовжує в першу чергу звертати увагу на політичний блок домовленостей, в той час як на її переконання, головним є гуманітарний блок.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«На сьогодні в полоні бойовиків залишаються, за уточненою інформацією Служби безпеки України, 137 українців, з них 10 перебувають у в’язницях РФ. Минулого тижня бойовики озвучили шокуючу заяву, яка своїм цинізмом нагадує риторику ІДІЛ, щодо того, що вони можуть застосувати до українців страту, ґрунтуючись на кримінальному кодексі неіснуючої країни – Радянського Союзу», – розповіла Ірина Геращенко.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

При цьому депутат звернула увагу на те, що з боку міжнародного співтовариства не було реакції на заяви бойовиків.

«Тому ми хочемо звернутися до наших міжнародних партнерів з вимогою, в першу чергу, вимагати від РФ і контрольованих нею бойовиків поважати права людини, право людини на життя і вимагати звільнення наших заручників», – заявила Геращенко.

Читайте також: