fbpx
Економіка

Туреччина надасть Україні кредит на суму 50 млн доларів

Туреччина надасть Україні кредит на суму 50 мільйонів доларів. Про це на зустрічі в Києві домовилися прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу. Кредитний договір, який сьогодні підписали сторони, передбачає надання українській стороні 50 мільйонів доларів кредиту на фінансування загального фонду державного бюджету. Кредит надається на п’ять років з фіксованою ставкою 2,5% річних, повідомляє прес-служба Кабміну. Також сторони повідомили про намір підписати угоду про зону вільної торгівлі.

«Ми цінуємо присутність турецьких інвесторів в українській економіці, економічний діалог і економічні програми між Україною і Туреччиною повинні розвиватися», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Члени українського уряду, підкреслив прем’єр, готові до конкретного діалогу в усіх сферах – починаючи з інфраструктури і закінчуючи енергетикою і обороною. Також він акцентував увагу на тому, що турецька делегація, яка прибула в Україну, – одна з найбільших в історії двосторонніх відносин між двома країнами.

 Читайте: Політична криза в Україні відбивається на відносинах з міжнародними партнерами, – Гонтарева

 Сторони підписали також угоду про передачу Україні турецького укомплектованого збірного наметового польового госпіталю.

Читайте також: