fbpx
Політика

Порошенко: афганців ніхто повісткою до військкомату не викликає, вони самі знають, де їхнє місце

Воїнів-афганців ніхто повісткою до військкомату не викликає, вони самі знають, де їхнє місце. Про це, виступаючи з нагоди річниці виведення військ з Афганістану, заявив президент України Петро Порошенко. Глава держави зазначив, що саме воїни-афганці були серед перших, хто вийшов на Майдан боротися проти несправедливості в державі. Першими вони пішли захищати суверенітет і незалежність України на схід.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Ніхто ніяких наказів не давав, ви чітко визначили, що місія кожного з вас – там: і безпеку потрібно забезпечити, і від провокацій захистити», – зазначив Петро Порошенко, звертаючись до воїнів-афганців.

Президент додав, що саме воїни-афганці першими пішли на фронт, і саме вони продемонстрували приклад молодому поколінню і показали, якими повинні бути справжні Збройні сили України.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Завдяки вашим зусиллям нам вдалося побудувати Збройні сили… Ні, афганців ніхто повісткою до військкомату не викликає, афганці приходять і знають де їхнє місце. Доля ще раз перевірила вас на міцність, і держава ще раз переконалася – афганці незламні», – резюмував Петро Порошенко.

Читайте також: