fbpx
Політика

Відставка уряду відбудеться не раніше, ніж восени, – Микола Томенко

 Народний депутат України Микола Томенко, який раніше вийшов з фракції «БПП», вважає, що на цій сесії Верховної Ради відставки уряду Арсенія Яценюка очікувати не варто. За його словами, причина цього не в ефективній діяльності чинного прем’єра, і навіть не в його підтримці МВФ або західних партнерів, а в помилках команди президента.

 «Справа в тому, що команда президента, вносячи зміни до Конституції в частині децентралізації та правосуддя настільки прагнула збільшити повноваження президента на так званий «перехідний період», що Захід в цілому і експерти зокрема побоялися можливої ​​монополізації влади в руках одного інституту президентства. Тому при всій критиці Яценюка вони тепер роблять все, щоб в Україні зберегти хоча б певну систему стримувань і противаг по лінії президент-уряд», – розповів Микола Томенко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Таким чином, нардеп сумнівається в тому, що парламент нині здатний набрати необхідну кількість голосів для відставки Кабінету міністрів. На його думку, поява нового уряду або ж дострокові вибори стануть актуальними не раніше осені 2016 – весни 2017 року.

Читайте також: