Порошенко в листі жорстко розкритикував Шокіна, Яценюка і Ситника

Президент України Петро Порошенко написав листа прем’єр-міністру Арсенію Яценюку, генпрокурору Віктору Шокіну і главі Національного Антикорупційного бюро Артему Ситнику, в якому жорстко розкритикував чиновників за бездіяльність у сфері боротьби з корупцією.

 Глава держави зазначив, що керівники високого рівня – голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба та заступник директора Департаменту державної експертизи Державної служби експортного контролю України Сергій Головатий – були затримані співробітниками СБУ і Генпрокуратури на отриманні хабарів.

Related Post

 Також в причетності до корупційних дій був звинувачений голова Державної служби експортного контролю Юрій Терещенко. В його будинку правоохоронці виявили частину грошових коштів, які були передані напередодні Сергію Головатому як хабар. Однак затримані чиновники, згідно з судовими рішеннями, вийшли на свободу і поновлюються на посадах.

 «Вважаю неприйнятною бездіяльність правоохоронних органів та керівництва уряду. Чиновники, щодо яких є обґрунтовані підозри у вчиненні корупційних злочинів, повинні звільнятися з посади або, щонайменше, бути відсторонені від виконання посадових обов’язків на час проведення слідства і суду. Очікую на ефективну реакцію на зазначені факти», – йдеться в листі, оприлюдненому на сайті президента.

Leave a Comment