fbpx
Політика

Підвищення пенсійного віку в Україні не актуальне, – Розенко

Підвищення пенсійного віку в Україні на даному етапі пенсійної реформи не актуальне. В першу чергу, необхідно подбати про підвищення добробуту і рівня життя пенсіонерів, а вже тоді говорити про підвищення пенсійного віку. Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко. Чиновник зазначив, що Міжнародний валютний фонд наполягає на введенні накопичувального рівня пенсійного забезпечення та реформування солідарної системи. Для успішного застосування реформ МВФ пропонує підвищити пенсійний вік. Але українська влада категорично проти.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Я вважаю (і це позиція, яку сьогодні поділяють і президент України, і прем’єр-міністр України), що на сьогодні підвищувати пенсійний вік категорично не можна. Поки в Україні не почне рости якість життя, рівень життя і найголовніше – тривалість життя громадян, говорити про підвищення пенсійного віку неприпустимо», – озвучив позицію влади Павло Розенко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні чоловіки і жінки йдуть на пенсію у віці 60 років при наявності страхового стажу не менше 15 років. У той же час МВФ пропонує підвищити пенсійний вік в Україні до 65 років.

Читайте також: