fbpx
Література

Дочка Бориса Нємцова видала книгу під назвою “Розбудити Росію”

Журналістка Жанна Нємцова в Німеччині видала книгу під назвою "Розбудити Росію", присвячену вбитому батькові, російському опозиціонеру, політичному діячеві Борису Нємцову. Про це повідомляється у виданні Deutsche Welle, де працює Ж. Нємцова, передає УНН.

 "Я хочу, щоб мого батька не забували, і хочу підтримати всіх, хто бореться за свободу в Росії", – пише дочка політика в книзі.

 Також Жанна Нємцова, як колись і її батько, піддає жорсткій критиці політику нинішнього президента РФ Володимира Путіна і "агресивну російську пропаганду".

 За словами Ж. Нємцової, російські державні ЗМІ "грубо порушують права людини" і є "невід’ємною частиною репресивного державного апарату".

 Як зазначає DW, поки що книга "Розбудити Росію" вийшла тільки в Німеччині, але фрагменти книги вже починають з’являтися на сторінках опозиційних видань Росії.

 Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий в центрі Москви пізно увечері 27 лютого 2015 року. Дочка вбитого російського опозиційного політика Жанна Нємцова поклала політичну відповідальність за смерть батька на президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також: