fbpx
Право

В Україні заборонили 15 російських телеканалів

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення заборонила трансляцію в Україні 15 російських телеканалів. Під заборону потрапили телеканали «Цілком таємно», «Хто є Хто», «Шансон-ТВ», «Парк розваг», «Світ серіалу», «Авто плюс», «Кухня ТВ», «КХЛ», «Наука 2.0», «Моя планета», «Телекафе», «Боєць», «Час: далеке і близьке», «Справжнє Страшне Телебачення» (НСТ) і «Сарафан».

 Як пояснили в прес-службі відомства, всі вони вилучені з Переліку іноземних програм у зв’язку з порушенням українського законодавства в частині національної безпеки і законодавства про рекламу. Рішення прийнято за результатами моніторингу каналів, які ретранслюються в кабельних мережах України і не є підписантами Конвенції, і вступить в силу через місяць після його опублікування.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Голова Національної ради Юрій Артеменко повідомив, що в ефірі вищеперелічених телеканалів виступали персони, внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Також канали транслювали рекламу, яка в Україні заборонена в ефірі іноземних телерадіоорганізацій, якщо вони не підпадають під юрисдикцію держав-членів Європейського Союзу або держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, в Україні вже заборонена трансляція російських телеканалів РТР, «Перший», «Росія 24», «НТВ», «Мир 24», «Зброя», «Будинок кіно» і «Ілюзіон».

Читайте також: