fbpx
Політика

Українцям, які знаходяться в Сирії, буде надана вся необхідна допомога, – МЗС України

Українцям, які знаходяться в Сирії, буде надана ​​вся необхідна допомога. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца під час брифінгу, відповідаючи на питання про долю 11 українців в сирійському місті Алеппо.

 Беца зазначила, що українське посольство в Сирії активно працює над тим, щоб зв’язатися з усіма українцями. Також для надання допомоги українцям дипломати співпрацюють і з Червоним хрестом.

 "Ми працюємо, і допомога, яка необхідна, буде надана нашим українцям", – запевнила прес-секретар.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 Як повідомлялося раніше, в посольстві України в Сирії заявили, що встановлюють зв’язок з 11 українцями, які перебувають в місті Алеппо, де тривають бої між повстанцями і сирійською урядовими військами, підтримуваними Росією з повітря.

 «В Алеппо проживають близько 11 громадян України. Встановлюємо прямий зв’язок для порятунку в разі потреби», – зазначалося в повідомленні.

 Також в посольстві закликали українців, які перебувають на території Сирії, терміново покинути країну в зв’язку з подальшим погіршенням безпеки. Тим часом в Міжнародному комітеті Червоного Хреста повідомили, що через загострення боїв в Алеппо близько 50 тис. людей змушені були покинути свої будинки. Гуманітарна ситуація там стрімко погіршується, водопостачання в місті Алеппо перекрито протягом останніх двох тижнів, оскільки зруйновані насосні станції, додали в організації. Сирійські урядові війська за підтримки російських ВПС намагаються повернути під свій контроль частини міста, контрольовані повстанцями.

Читайте також: