fbpx
Без категорії

ТОП-10: Найкасовіші мультфільми в історії

1. «Крижане серце»

Ніхто не очікував від мультфільму студії Disney такого успіху, який він продемонстрував в прокаті. Казкова історія про двох сестер, які повинні об’єднатися для того, щоб зруйнувати закляття, накладене на їхнє королівство, зібрала в прокаті рекордні для мультфільму 1,274 мільярда доларів.

 Крім іншого, «Крижане серце» може похвалитися двома статуетками «Оскар», які йому вдалося отримати в номінаціях «Краща пісня» і «Кращий анімаційний фільм».

Трейлер до мультфільму «Крижане серце» (відео):

2. «Міньйони»

Друге місце в списку найкасовіших мультфільмів займають «Міньйони» історія про незвичайних істот, які живуть на планеті Земля набагато довше, ніж людина, і весь сенс існування яких зводиться до служби найбридкишій особистості.

  Вперше міньйони з’явилися в мультфільмі «Нікчемний я». Вони настільки полюбилися глядачам, що творці вирішили зробити про них окремий мультфільм, який згодом заробив в прокаті 1,159 мільярда доларів.

Трейлер до мультфільму «Міньйони» (відео):

 

3. «Історія іграшок: Велика втеча»

 «Історія іграшок» є єдиною трилогією в списку найвідомішої в світі мультиплікаційної студії – Pixar. Третій мультфільм серії з’явився на екранах через 11 років після сиквела і повернув на екрани героїв, що полюбилися багатьом глядачам – ковбоя Вуді та космонавта База Лайтера.

  Мультфільм заробив в прокаті 1,063 мільярда доларів.

Трейлер до мультфільму «Історія іграшок: Велика втеча» (відео):

 

4. «Король лев»

  «Король лев» напевно є одним з найпопулярніших мультфільмів в історії. Вкрай складно знайти того, хто б жодного разу його не бачив. У центрі історії левеня Сімба – син величного короля Муфаси, який гине з вини свого брата Шрама. Сімба стає свідком загибелі батька і відправляється у вигнання, де проходить через численні випробування і в кінці кінців розуміє, що повинен повернутися і помститися за батька.

 Мультфільм вийшов на екрани в далекому 1994 році, однак через те, що його згодом повторно показували в кінотеатрах, йому вдалося зібрати 987 мільйонів доларів.

Трейлер до мультфільму «Король лев» (відео):

 

5. «Бридкий я 2»

Продовження однойменного мультфільму, що розповідає історію суперлиходія на ім’я Грю. У сіквелі головний герой пристосовується до сімейного життя, однак ситуація змінюється, коли до нього за допомогою звертається Анти-лиходійська ліга.

  У мультфільмі також присутні відомі міньйони, які згодом отримали власний мультфільм.

  «Бридкий я 2» зібрав у прокаті 970 мільйонів доларів, що майже вдвічі більше, ніж перша частина.

 

Трейлер до мультфільму «Бридкий я 2» (відео):

 

6. «В пошуках Немо»

  Знаменитий мультфільм студії Pixar, що розповідає про рибу-клоуна Марлін, який сам виховує сина, Немо, і всіма силами намагається вберегти його від небезпек, прихованих в океані. Однак, за іронією долі, Немо потрапляє в руки аквалангіста. Проте, Марлін не має наміру кидати сина і відправляється на його пошуки через весь океан.

 Мультфільм зібрав в прокаті 921 мільйон доларів. А вже в цьому році виходить його продовження під назвою «У пошуках Дорі».

Трейлер до мультфільму «В пошуках Немо» (відео):

 

7. «Шрек 2»

  Історія зеленого огра на ім’я Шрек багатьом припала до душі і поклала старт цілій франшизі. Проте, найприбутковішим з численних мультфільмів виявився саме сиквел, який заробив в прокаті 920 мільйонів доларів.

Трейлер до мультфільму «Шрек 2» (відео):

 

8. «Льодовиковий період 3: Ера динозаврів»

 Історія мамонта Мені, шаблезубого тигра Дієго і лінивця Сіда, які вперше з’явилися на великих екранах в 2002 році, поклавши початок новій мультиплікаційній франшизі. У третьому мультфільмі головні герої потрапляють в таємничий рослинний світ, населений динозаврами.

 Каса мультфільму склала 886 мільйонів доларів.

Трейлер до мультфільму «Льодовиковий період 3: Ера динозаврів» (відео):

 

9. «Льодовиковий період 4: Континентальний дрейф»

За третьою частиною «Льодовикового періоду», розташувалося його продовження «Континентальний дрейф». Події четвертої частини розгортаються через 7 років після третьої. Цього разу головні герої, відбившись від свого стада, змушені самостійно перетнути океан.

 Мультфільм зібрав в прокаті не набагато менше, ніж третя частина – 877 мільйонів доларів.

Трейлер до мультфільму «Льодовиковий період 4 : Континентальний дрейф» (відео):

 

10. «Головоломка»

  Завершує топ-10 найкасовіших мультфільмів – проект студії Pixar, який вийшов на екрани в 2015 році.

  Мультфільм «Головоломка» розповідає про 11-річну школярку Райлі, а точніше емоції, які живуть в її свідомості – Радості, Суму, Гніву, Страху і Огиди, які щодня повинні уживатися разом, щоб підтримувати баланс в настрої дівчинки.

  Мультфільм зібрав в прокаті 856 мільйонів доларів і був номінований на «Оскар» як «Кращий анімаційний фільм».

Трейлер до мультфільму «Головоломка» (відео):

 

 

Читайте також: