fbpx
Новини світу

Олексій Навальний подав позов проти Володимир Путіна

 Відомий російський опозиціонер Олексій Навальний повідомив про те, що подав до Тверського суду Москви адміністративний позов проти Володимира Путіна.

 За його словами, в жовтні минулого року Володимир Путін виділив 1,75 мільярда бюджетних коштів нафтохімічному холдингу «Сибур», серед акціонерів якого значиться Кирило Шамалов, якого деякі також називають зятем президента. Як заявив Олексій Навальний, в цьому питанні спостерігається конфлікт інтересів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У той же час, опозиціонер визнав, що конфлікт інтересів не є правопорушенням, однак, як він нагадав, в подібних випадках необхідно повідомити про це відповідним органам.

 «Грубо кажучи, в цій ситуації Путін повинен сказати: хочу дати грошей «Сибуру», але там мій зять в акціонерах сидить, тому повідомляю вам, громадяни Росії, про конфлікт інтересів, вирішувати питання це не буду – нехай Медведєв підписує», – написав Навальний на своєму сайті.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Як він вважає, фактично йдеться про порушення президентом федерального закону про протидію корупції.

Читайте також: