fbpx
Політика

Яценюк: Політичні ігрища надто дорого можуть коштувати Україні

Політичні ігрища, які останнім часом можна спостерігати в Україні, надто дорого можуть коштувати країні. І щоб не допустити політичної кризи президент, парламент і уряд повинні діяти злагоджено. Про це в середу, 10 лютого, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Користуючись нагодою, він закликав парламент підтримати принципи, проголошені Кабміном.

 Читайте: Яценюк: Кабмін піде у відставку тільки в повному складі

 «Це принципи нового політичного співробітництва, нової відповідальності кожного перед країною. Політичні ігрища, які проходять останнім часом, дуже дорого можуть коштувати Україні. Йдеться не про персоналії – йдеться про цінності і майбутнє держави», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Серед головних принципів роботи уряду прем’єр називає "повну нетерпимість до корупції в усіх сферах, до політичного втручання і закулісної політики в країні, чесну і прозору приватизацію і призначення політично незалежних директорів державних компаній.

 Читайте: Гройсман: Україні загрожує серйозна політична криза

 «Хто б в яких кріслах не сидів, нова політика і нова країна ставить для себе ключові пріоритети: повага до громадянина, відповідальність перед державою, політична відповідальність будь-кого з усього політичного класу в країні, чи це уряд, чи це парламент, чи це інші інститути влади, ефективність роботи всіх органів державної влади, прозорість роботи всіх державних компаній. І наявність політичної волі президента, уряду і парламенту у дотриманні цих принципів», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За його словами, тільки дотримуючись цих принципів, Україна зможе вибратися з політичної кризи, і західні партнери будуть підтримувати країну. «Ми усвідомлюємо свою відповідальність. Політична криза, яка є сьогодні, – це шанс. І ми цей шанс зобов’язані використовувати», – резюмував прем’єр.

Читайте також: