fbpx
Новини світу

Німеччина просить Україну зробити Росії нову пропозицію в суперечці за «борг Януковича»

Німеччина, яка виступає посередником у суперечці між Україною і Росією щодо питання сплати боргу в 3 млрд дол., виданого в грудні 2013 року, який потрапив під мораторій на виплати в грудні 2015 року, запропонувала Україні знайти компроміс і вийти з новою пропозицією до Росії. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, близькі до переговорів двох країн.

 «Німеччина просить Україну зробити Росії нову пропозицію про те, як вирішити суперечку за 3 млрд дол., – йдеться в повідомленні Bloomberg. – Мінфін ФРН закликає Україну знайти компроміс. Попередні пропозиції щодо врегулювання спору, висловлені Києвом, виявилися неприйнятними для Москви, оскільки містили умови гірші, ніж ті, що були свого часу запропоновані приватним кредиторам, котрі погодилися на реструктуризацію боргів загальним обсягом 15 млрд дол.». Як підкреслює агентство, заява посередника – це свідчення того, що Україна намагається знайти позасудове рішення спору. Однак в українському Мінфіні це поки не коментують.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 У той же час аналітики, опитані агентством, відзначають, що компроміс був би зручний для всіх сторін, оскільки Україна і так переживає значну невизначеність, в першу чергу, в політичному плані. «Українські бонди з терміном погашення у вересні 2019 року, випущені в рамках завершення процесу реструктуризації, в минулий вівторок підскочили вище 12% – вперше з моменту випуску (при базовій ставці 7,75% – УНІАН). І зараз Україні не потрібні нові невизначеності», – підкреслює видання.

Читайте також: