fbpx
Економіка

МВФ може припинити програму підтримки України, – Лагард

 Міжнародний валютний фонд може припинити фінансування програми підтримки України через відсутність реальних та дієвих реформ в країні. Таку заяву в середу, 10 лютого, зробила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

 Читайте: МВФ припинить фінансування України на час зміни уряду, – Яресько

 «Я стурбована тим повільним прогресом, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зменшенні впливу корисливих інтересів на політику. При відсутності помітних зусиль, щоб надати нового поштовху реформам в управлінні державою і боротьбі з корупцією, складно уявити, що підтримувана МВФ програма триватиме і буде успішною», – йдеться в заяві Крістін Лагард.

 Читайте: МВФ порадив Україні підвищити акциз на алкоголь

 Глава МВФ не виключає, що якщо Україна буде і далі рухатися в цьому напрямку і нічого не робитиме для зміни життя громадян країни, вона ризикує повторити помилки режиму Януковича. «Україна ризикує повернутися до практики невдалих економічних кроків, яких і так вистачало в її недавній історії. Життєво важливо, щоб зараз дії лідерів України повернули країну на обнадійливий шлях реформ», – додала Крістін Лагард.

Читайте також: