fbpx
Освіта

Міносвіти України випустить електронні підручники для 8-х класів

У Міністерстві освіти України задумалися над створенням нових підручників для 8-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Уже в наступному навчальному році школярі повинні користуватися якіснішими підручниками. З’являться вони і в електронному варіанті. Напередодні в Міносвіти інструктували експертів з регіонів, як правильно проводити експертизу електронних версій проектів підручників для 8-х класів і на що звертати увагу.

 «Ви повинні дати «добро», що підручник відповідає всім критеріям. Від вашого вибору залежить якість освіти», – сказав заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

 Також він висловив надію, що підручники для 8-х класів будуть цікавими та інтерактивними, що відповідає сучасним освітнім інтересам і підкреслив, що відповідальність експертів дуже велика, так як позитивний висновок «пускає підручник в світ».

 Директор Інституту модернізації змісту освіти МОН Наталя Вяткіна закликала експертів об’єктивно оцінювати рукописи підручників – зміст, методологію, правильність поставлених питань в кінці підручника тощо. На її думку, дитина повинна творчо розвиватися, навчитися критично мислити і правильно формулювати відповіді на питання.

Читайте також: