fbpx
Політика

Причина кризи лежить в імітації проведення реформ, – політологи (ВІДЕО)

 Політичні експерти в черговий раз обговорили кризу в українському парламенті і коаліції.

 Так, Андрій Золотарьов (керівник центру «Третій сектор») впевнений, що головна причина кризи лежить в імітації проведення реформ. І цю причину ніяк не вдається усунути. За словами політолога, президент намагався обмежити владу чинного прем’єра А. Яценюка в Кабміні і поставити його під контроль за допомогою заповнення ключових вакансій – першого віце-прем’єра і міністра Кабінету міністрів.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Спікер також упевнений, що наступний етап кризи може настати після звіту уряду, який повинен відбутися вже 16 лютого.

 Пан Золотарьов констатує, що де-факто коаліція вже мертва, а де-юре ще існує, але коаліційним силам невигідні дострокові парламентські вибори. Політолог пояснює, що партіям зручно бути опозицією у владі, не беручи на себе ніякої відповідальності за дії влади, але отримуючи «репутаційні бали» за її критику.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Віталій Бала (директор Агентства моделювання ситуацій) вважає, що об’єктивних причин для виборів сьогодні немає і парламентська криза тільки почалася. Політолог упевнений, що якщо нинішня коаліція залишить чинного прем’єра А. Яценюка при владі, то дострокові парламентські вибори будуть невідворотними.

 Андрій Золотарьов про причини кризи в уряді

 

 Віталій Бала не бачить об’єктивних причин для дострокових парламентських виборів

 

Читайте також: