fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Кривава погоня в Києві: як це було (ВІДЕО)

У ніч на 7 лютого в Києві під час переслідування порушника на BMW поліцейські відкрили вогонь на поразку. Правоохоронці довго переслідували автомобіль, всі вимоги зупинити транспортний засіб водій проігнорував. Вдалося наздогнати лихача через півгодини після початку переслідування, коли він зупинився в районі торгового центру «Магеллан». Крім нього в машині виявилося троє пасажирів, один з яких помер на місці затримання.

 Подія викликала масу коментарів з боку офіційних осіб і жителів столиці, які також відреагували на інцидент. Першим ситуацію прокоментував народний депутат України Антон Геращенко. За його словами, правоохоронці діяли вірно.

 "Застосування вогнепальної зброї в даному випадку повністю відповідало нормі підпункту 7, пункту 4, ст. 46 ЗУ "Про національну поліцію". Якби водій BMW, який загрожував киянам, зупинився після попередження патрульних поліцейських, то всі пасажири авто були б живі і здорові. Я вважаю, що відповідальність за загибель юнака несе в першу чергу водій BMW, який замість того, щоб зупинитися і оформити адміністративний протокол про порушення ПДР і понести відповідальність за зберігання наркотичних засобів, лише продовжував тиснути педаль газу. Слава Богу, що за півгодини погоні з виїздом на зустрічну на швидкості, майже як у Формулі-1, жоден киянин або гість міста не постраждав. Загиблого юнака дуже шкода всім нам. Але в разі лобового зіткнення жертв могло б бути безліч!", – переконаний Геращенко.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Підтримує поліцейських і глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе. "З деталями події розбираються наші служби і прокуратура. Те, що мені розповіли, це було кілька попереджень, прохання зупинитися через мегафон, стріляли в повітря. Найголовніше те, що все було в рамках закону", – заявила Деканоїдзе.

 В цілому, офіційні особи підтримали дії поліції, а ось в соціальних мережах думки розходяться, так як деякі користувачі впевнені, що поліцейські навмисно стріляли по вікнах. Тим часом в мережі з’явилося відео, на якому відбувається затримання водія та пасажирів іномарки.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Читайте також: