fbpx
Право

Верховна Рада перейменувала Артемівськ, Дзержинськ, Іллічівськ та інші населені пункти України

Верховна Рада в рамках декомунізації перейменувала 1 район, 5 міст і 169 сіл і селищ по всій Україні. Список населених пунктів, що підлягають перейменуванню, нардепи схвалили на сесійному засіданні у четвер, 4 лютого. За проект постанови №3854 «Про перейменування окремих населених пунктів і районів» проголосували 230 нардепів.

 Згідно з документом, в Донецькій області Артемівський район перейменують в Бахмутський. Під перейменування потрапили також 5 міст України: в Донецькій області місто Артемівськ перейменують в Бахмут, Дзержинськ – в Торецьк, а Червоний Лиман – у Лиман. У Полтавській області місто Червонозаводське Лохвицького району буде перейменоване в Заводське. В Одеській області перейменуванню підлягає місто Іллічівськ. Тепер воно буде називатися Чорноморськ.

 Згідно з постановою, Україна також попрощалася з назвами сіл Леніне, Жовтневе, Червона Зірка, Первомайське, Комсомольське, Радянське і інші. Замість них з’являться населені пункти з красивими назвами Вишневе, Привітне, Мирне, Благодатне, Лісове, Весна, Надія, Калинове, Медове. Всі назви перейменованих населених пунктів України підтримані Українським інститутом національної пам’яті.

Читайте також: