fbpx
Політика

Гройсман: Україна потребує капітального ремонту

Україна потребує капітального ремонту. І тільки розвиток муніципальної інфраструктури дасть поштовх для відродження національної економіки. Таку думку в ході пленарного засідання Верховної Ради озвучив спікер парламенту Володимир Гройсман.

 «Подивіться на села, селища, міста, де в жахливому стані знаходиться інфраструктура, яку потрібно упорядковувати, забезпечувати якісні послуги та якісні умови життя. Тобто нам потрібно провести масштабний ремонт, капітальний ремонт всієї країни», – сказав голова ВР.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Підтримка муніципальної інфраструктури, за його словами, дозволить створити нові робочі місця і дасть серйозний поштовх для економічного розвитку країни. У зв’язку з цим він закликав нардепів проголосувати за ратифікацію Програми розвитку муніципальної інфраструктури України, що в підсумку вони успішно і зробили.

 Так, парламентарії ратифікували фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком. Документом передбачено залучення кредиту Європейського інвестиційного банку в обсязі 400 млн. євро на розвиток муніципальної інфраструктури України. Кошти, зокрема, будуть спрямовані на фінансування державних інфраструктурних проектів у середніх і великих містах України. Основна спрямованість таких проектів – захист, відновлення та запобігання погіршенню стану об’єктів комунального господарства з поліпшенням їх енергоефективності.

Читайте також: