fbpx
Політика

«Самопоміч» проти делегування депутатів у Державне бюро розслідувань

 

Фракція «Самопоміч» виступає категорично проти делегування народних депутатів у Державне бюро розслідувань. Відповідну заяву оприлюднила прес-служба політичної сили.

 «Парламент повинен бути послідовним і не допустити навіть можливості маніпулювання правоохоронними органами. Провал виборів нових місцевих прокурорів, які всі за фактом виявилися старими, є прямим наслідком того, що цей відбір проводили залежні від Шокіна прокурори і політики», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Як вважають члени фракції, парламент повинен делегувати для таких виборів авторитетних представників громадськості. На їхнє переконання, формування нових правоохоронних органів має бути абсолютно незалежним від політиків.

 Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань є новим правоохоронним органом, який повинен бути створений до 20 листопада 2017 року. Концепція органу полягає в тому, що він буде розслідувати злочини, в яких фігурують правоохоронці, судді та вищі службовці рівня міністрів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Читайте: Фракція «Самопоміч» висловила недовіру уряду

 

 

Читайте також: