fbpx
Політика

Яценюк: Скасовувати санкції проти Росії рано

Будь-які дискусії – в країнах-членах Євросоюзу або серед західних партнерів України – про ймовірність зняття санкцій з Росії не мають під собою на даному етапі ніяких підстав. Російська сторона, на відміну від української, ігнорує виконання Мінських угод, тому говорити про скасування обмежень – рано. Про це сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Канади Стефаном Діоном, в ході якої серед іншого обговорювалося питання санкцій проти Росії.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Росія зараз почала велику гру з тією метою, щоб з неї були зняті санкції. Мета Росії – переконати частину західного світу в необхідності зняття санкцій і фактично почати гру "хто винен у невиконанні Мінська"», – підкреслив Арсеній Яценюк.

При цьому прем’єр додав, що питання незаконної анексії Криму також в жодному разі не повинно виключатися з глобального порядку денного.

Читайте також: