Порошенко: Імперська сверблячка не дає спокою Путіну

Імперська сверблячка не дає спокою російському президентові Володимиру Путіну. Про це заявив президент України Петро Порошенко, проводячи паралелі між історичними подіями 1918 року і нинішньою ситуацією на сході України. За його словами, Росія тоді, як і тепер, не могла змиритися з існуванням незалежної України. Як і в той час, зараз йде «гібридна» війна.

Глава української держави зазначив, що іноді історія нагадує біг по колу. Підтвердженням того, як мало що змінилося в свідомості російських правителів, стала недавня публічна заява Володимира Путіна про те, що він досі не визнає тієї межі, яка в 1918 році при розпаді Російської імперії була проведена між Україною і Росією. І що вже тоді була міжнародно визнаною.

«Який же сильний фантомний біль: вік пройшов, а втрачене і досі не дає спокою Росії. Й імперська сверблячка створює безпосередню загрозу національній безпеці України і безпеці кожного українського громадянина»- заявив Петро Порошенко.

Related Post

Глава української держави доручив обговорити в Радбезі ООН заяву російського президента Володимира Путіна про невизнання кордону між Україною і Росією, встановлену у 1918 році.

«Благо, що 177 країн проголосували за Україну як члена Ради Безпеки ООН і з 1 січня 2016 року Україна отримала зовсім інші можливості для захисту своїх національних інтересів і глобальної безпеки в Раді Безпеки ООН» – резюмував Петро Порошенко.

Leave a Comment