fbpx
Освіта

Скасовувати канікули або продовжувати навчання через карантин у Києві не будуть, – КМДА

Скасувати весняні канікули або продовжувати навчання влітку через карантин у київських школах не планують. Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, передає прес-служба КМДА.

Читайте: Карантин у школах Києва продовжили до кінця тижня

 За словами чиновниці, щоб учні вчасно встигли пройти шкільну програму, вчителям рекомендували використовувати окремі форми дистанційного навчання. Для цього можуть використовуватися всі технічні та інформаційні засоби: електронна пошта, соціальні мережі, засоби онлайн зв’язку. Які саме форми дистанційного навчання використовувати, вчителі вирішують самостійно – залежно від можливостей учнів.

 «Тому сьогодні у нас немає об’єктивних підстав вносити зміни в графік проведення навчально-виховного процесу», – додала Ганна Старостенко.
 
 У той же час вона не виключила, що в лютому може початися епідемія ще одного вірусу і спричинити за собою знову-таки призупинення навчання. Але навіть у цьому випадку вчителям буде запропоновано надолужувати згаяне з учнями дистанційно.
 
 «Ми запропонуємо додаткові елементи самостійної роботи, ущільнення програми та інші форми навчання, щоб випускники могли вчасно підготуватися до ЗНО», – резюмувала чиновниця.

Читайте також: