fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Матіос розповів, чому Україна не заарештувала Захарченка та Плотницького

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів про те, що затримання ватажків терористичних організацій "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького неможливе через "юридичні тонкощі".

"Ще раз звертаюся до професіоналізму підготовлених законів. Питання юридичних тонкощів при виконанні закону передбачає пряму диктатуру закону, коли ти повинен виконати те, що написано. Є такі юридичні колізії та прогалини, які не дозволяють цього зробити. Так, Плотницький знаходиться на території нашої держави, а це не дає підстави затримати його", – зазначив прокурор.

Матіос підкреслив, що при будь-якому затриманні повинна бути дотримана процедура.

"А якщо процедура передбачає, що має бути довідка Інтерполу, який у свою чергу каже: "Та вони у вас на території". Так до кого звертатися? Це біг по колу, це депутати, які писали, просто не враховували, просто писали від сумлінного переконання, що їх треба притягнути до відповідальності. Дайте інструмент – ми зробимо. Я не відмовляюся за всі органи слідства, що ми щось не можемо зробити, але якщо завтра буде прийнята амністія, її повинні будуть виконувати всі", – підсумував він.

Читайте також: