Вірус Зіка дістався Європи

У Європі зафіксовано перший випадок зараження вірусом Зіка. Як повідомляє датська телерадіомовна компанія DR, його підхопив житель Данії, який раніше мандрував Південною і Центральною Америкою. Як відомо, саме там зараз активно поширюється вірус Зіка. Хворий перебуває на лікуванні в лікарні міста Орхуса – другого за величиною після Копенгагена.

Відзначимо, вірус Зіка переносять комарі Aedes, що живуть в тропіках і субтропіках на всіх континентах, окрім Антарктиди. На сьогоднішній день тропічний вірус уже поширився на 21 країну Північної та Південної Америки.

Related Post

Вірус Зіка викликає м’яку лихоманку, кон’юнктивіт і головний біль. Але найбільше зараженню піддаються вагітні. Вірус впливає на плід, викликаючи в нього мікроцефалію. У результаті на світ може з’явитися дитина з недорозвиненим мозком.

Найсумніше, що ніякої вакцини проти вірусу Зіка на сьогоднішній день не існує. єдиною профілактикою лікарі вважають знищення личинок комарів. У той же час президент США Барак Обама на нараді у зв’язку з поширенням вірусу Зіка закликав прискорити роботу з дослідження вірусу і пошуку вакцини.

Leave a Comment