fbpx
Наука

ЦРУ США розсекретило частину документів про НЛО

Центральне розвідувальне управління США зняло гриф секретності і опублікувало документи 1940-1950-хх років про непізнані літаючі об’єкти. На офіційному сайті ЦРУ оприлюднений архів розслідувань 1978 року. Прес-секретар ЦРУ заявив, що частина документів про НЛО опублікована згідно з законом про свободу інформації про НЛО.

«Ми вирішили виділити кілька документів, які можуть здатися цікавими як скептикам, так і віруючим в позаземний розум. Документи в дусі X-Files, на нашу думку, могли б зацікавити навіть агента Фокса Малдера, який намагався переконати інших в існуванні позаземних цивілізацій. Документи були б цікаві і його партнеру-скептику агенту Дані Скаллі для наукового пояснення НЛО», – зазначив він.

Розсекречені матеріали – це здебільшого малюнки НЛО і звіти співробітників ЦРУ, які займалися перевіркою повідомлень про появу НЛО. Згідно з документами розвідки, літаючі тарілки «реальні, не є ілюзією або вигадкою». В одному зі звітів автор описує НЛО, відзначаючи, що «об’єкти мають форму диска і відповідають розмірам апаратів, зроблених людьми» і тільки «деякі випадки пояснюються природними явищами». Однак достовірних фактів про інопланетну активність в документах не міститься.

У той же час іноземні ЗМІ повідомляють, що один з екс-співробітників ЦРУ заявив, що хоча розсекречені документи про НЛО реальні, перед публікацією вони були відредаговані і деякі подробиці видалені.

Читайте також: