fbpx
Право

Самопочуття Надії Савченко погіршилося, голодування протікає важче

Стан здоров’я української льотчиці Надії Савченко за 1,5 роки ув’язнення в російському СІЗО погіршився, через що голодування для неї протікає важче. Про це українська льотчиця написала у своєму листі, який опублікувала її сестра Віра, передає УНН.

"Не минуло й місяця, як у мене почалася сильна блювота. Абсолютно на все! Я сказала, що це у мене просто алергія на Росію, співробітники в’язниці ображаються і кажуть, що це просто алергія на в’язницю … Ну, можливо, вони мають рацію. Тільки для мене вся Росія – це тюрма!", – зазначила вона.

За її словами, через постійну блювоту в її організмі "не утримується волога, і став дуже швидко збиратися ацетон до максимальної позначки".

На думку Н. Савченко, через стан здоров’я "можливо, три місяці, як того разу, я вже не витримаю". "Цього разу все або нічого! Свобода ціни не має!" – сказала українська льотчиця.

Крім того, у своєму листі Н.Савченко також розповіла про життя в російських в’язницях, де для неї вже другий рік поспіль не існує свят.

"Для мене не прийшов ні 2015 рік, ні 2016 рік. Я все ще в 2014 році, в якому мене викрали з України і силою привезли до Росії. І так вже вийшло, що другий раз моє голодування припадає на зимові свята", – зазначила вона.

Н.Савченко подякувала всім, хто писав їй листи, і зазначила, що завдяки підтримці людей вона знову готова до бою.

Читайте: Савченко намалювала суду схеми, які детально відображають момент її затримання (ФОТО)

Нагадаємо, 22 вересня Донецький міський суд Ростовської області почав розгляд справи Н.Савченко по суті.

17 грудня суд продовжив арешт Н.Савченко до 16 квітня 2016 року.

Н. Савченко оголосила голодування з 18 грудня. У Росії Н. Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі влітку минулого року і незаконний перетин кордону. Українка усі звинувачення відкидає.

Джерело: УНН

Читайте також: