fbpx
Політика

ВР повинна мати право висловлювати недовіру генпрокурору, – Антон Геращенко

Фракція «Народний фронт» виступає категорично проти позбавлення Верховної Ради права висловлювати недовіру генеральному прокурору. Про це повідомив народний депутат України Антон Геращенко, нагадавши, що відповідна норма передбачена президентським проектом конституційних змін в частині судочинства.

 «Якби в 2014 році, під час Майдану, діяла Конституція з подібними змінами, то, наприклад, відправити у відставку тодішнього генпрокурора Пшонку рішенням Верховної Ради було б неможливо, оскільки такої норми не було б в Конституції», – зазначив нардеп.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За його словами, їхня фракція вважає, що Верховна Рада, як вищий представницький орган народу, повинна мати можливість давати оцінку діям будь-якої посадової особи.

 Також Антон Геращенко додав, що «Народний фронт» виступає за повне оновлення судової гілки влади, що можливо лише після звільнення всіх суддів і оголошення відкритого конкурсу на заміщення посад.

Читайте також: