fbpx
Освіта

У Міносвіти України незадоволені якістю знань сільських учнів

Діти з сільської місцевості не отримують належного доступу до якісної освіти в Україні. До таких висновків в Міносвіти дійшли, проаналізувавши результати зовнішнього незалежного оцінювання.

«Якщо подивитися на результати зовнішнього незалежного оцінювання дітей із сільської місцевості та дітей з міської місцевості, ми бачимо, що, на жаль, діти з сільської місцевості не отримують доступу до якісної освіти», – констатувала на брифінгу 9 червня перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

Також вона повідомила, що всі освітні нюанси будуть враховані в новому законопроекті «Про освіту». Серед новацій – комплекс заходів щодо поліпшення освіти учнів сільської місцевості, що передбачає удосконалення початкової освіти. Її, за словами заступника міністра, краще отримувати якомога ближче до місця проживання. Адже маленьким дітям дуже важко їздити в інші населені пункти, вони повинні вчитися якомога ближче до будинку. Учнів же базової школи (з 6 класу), згідно законопроекту, місцеві органи влади повинні забезпечити автобусом, який доставлятиме школярів до місця навчання, а при необхідності – навіть гуртожитками.

Читайте також: