fbpx
Політика

Турчинов пропонує посилити санкції проти РФ

   Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов вважає за необхідне значно посилити санкції проти Російської Федерації для запобігання загрози миру.

 "Загроза миру, яка сьогодні відбувається від Росії, вимагає адекватної реакції і активних дій. Вважаю, що варто було б задуматися над тим, щоб додати до санкцій також і блокування проходження їх військових кораблів через Босфор, відключення від системи SWIFT російської фінансової системи, що підтримує і фінансує як наступальні ядерні програми, так і терористів, а також зробити інші дієві кроки", – заявив О.Турчинов в інтерв’ю інформаційному агентству "Укрінформ" у середу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За його словами, розгортання Росією на території Криму додаткових наступальних систем озброєнь і активна робота з розміщення на півострові ядерної зброї та засобів доставки ядерних зарядів загрожує не лише Україні. "Це нас дуже турбує, адже, по суті, ядерна зброя в Криму буде спрямована, в першу чергу, проти європейських країн. Крім того, реальна небезпека існує і для Туреччини, яка, між іншим, країна-член НАТО", – сказав Турчинов.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 За його словами, зупинити агресора можна тільки скоординувавши зусилля, реалізуючи комплекс асиметричних заходів, зокрема, як у реалізації потужних міждержавних програм військово-технічного співробітництва, так і посилюючи санкції, в тому числі, і за порушення міжнародних договорів про нерозповсюдження ядерної зброї.

 "А дії РФ, коли вони захопили українську власність: літаки, кораблі, майно – це не тільки військова агресія, це банальне піратство і мародерство", – підкреслив секретар Радбезу.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: