fbpx
Політика

«Мінські домовленості були пасткою», – Балога

Мінські домовленості були пасткою. Відповідну заяву зробив народний депутат Віктор Балога. Він як і раніше переконаний, що єдиний політичний механізм вирішення конфлікту на Донбасі – це референдум. За його словами, перш ніж підписувати будь-які документи, потрібно запитати в українців з Чернігова, Луцька, Івано-Франківська, Закарпаття, чи хочуть вони жити в одній країні з «широким» автономним утворенням «ДНР-ЛНР».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 «Перед тим, як починати конституційну реформу, потрібно запитати в українців в Одесі, Миколаєві, Харкові, Дніпропетровську, чи підтримують вони унітарний державний устрій і українську мову в статусі єдиної державної. Упевнений, більше 50% скажуть – «так» і це підтверджують соціологічні дослідження. Такий референдум потрібен також для того, щоб ніхто з Москви, чи Парижа не диктували нам цілі статті Конституції», – додав нардеп.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Він переконаний, що якби такий референдум був проведений ще рік тому, то вже сьогодні була б потужна база для розвитку держави. Проте, як зазначає Віктор Балога, референдум ще не пізно провести, але чим довше затягувати, тим більше загострюються вже існуючі проблеми.

Читайте також: