fbpx
Суспільство

Прем’єр-міністр звернувся до українців з нагоди Дня пам’яті та примирення

Будь-який агресор, який марить новими територіями, брязкає зброєю і нехтує волею народів, неодмінно повторить долю гітлерівського режиму. Про це йдеться у зверненні прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до Дня пам’яті та примирення і 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі, передає УНН.

 Читайте: 8 травня Україна разом з Європою відзначить День пам’яті і примирення

 "Сімдесят років тому в Європі закінчилася Друга Світова війна – найстрашніша і найжорстокіша в історії людства. У ці дні ми вклоняємося пам’яті десятків мільйонів загиблих і відзначаємо Перемогу, яку здобули народи антигітлерівської коаліції", – зазначив А. Яценюк.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За його словами, це була Перемога над підступним агресором, який розтоптав міжнародне право, глумився над договорами про дружбу, прагнув знищити півсвіту. "Він закінчив військовим трибуналом. Це дуже важливий урок Другої світової: будь-який агресор, який марить новими територіями, брязкає зброєю і нехтує волею народів, неодмінно повторить долю гітлерівського режиму", – додав прем’єр.

 Він також зазначив, що Україна опинилася в  центрі війни. "Чорні плуги смерті пройшли нашою землею із заходу на схід і зі сходу на захід. Сім мільйонів українців пішли на фронт, половина з них загинула. За роки війни населення України зменшилося на 14 млн осіб. Вічна слава загиблим, глибока повага ветеранам. Безсмертним є їх подвиг. Ми захищали рідну землю тоді, ми захищаємо свою країну сьогодні. Ми перемогли тоді, ми переможемо сьогодні", – заявив А. Яценюк.

Читайте також:  Волонтери Дрогобича передали 50 автомобілів Силам оборони України (ВІДЕО)

Джерело: УНН

Читайте також: