fbpx
Новини світу

Російські комуністи радять Макаревичу відмовитися від громадянства РФ

Лідер партії «Комуністи Росії» Максим Сурайкін запропонував лідеру «Машини часу» Андрію Макаревичу відмовитися від громадянства Російської Федерації. На думку комуніста, музикант останнім часом поводиться дуже провокаційно і більше нагадує українського патріота, ніж громадянина Росії.

«Макаревич поводиться так, що він більше схожий на українського патріота в гіршому розумінні цього слова, ніж на громадянина і патріота Росії. Треба бути, напевно, до кінця послідовним і логічним і звернутися до президента України, з яким у нього, очевидно, дуже теплі стосунки, на предмет отримання українського громадянства. При цьому потрібно відмовитися від російського паспорта, раз він має таку неприязнь до своєї країни та її політичної позиції», – заявив Максим Сурайкін.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Депутат Держдуми Яна Зелінська вважає, що Андрій Макаревич вже давно прийняв рішення перейти під українську юрисдикцію. Про це, за її словами, свідчить «градус агресії в його висловлюваннях з приводу Криму, нинішньої влади, росіян в загальному».

Якщо Андрій Макаревич погодиться відмовитися від громадянства РФ, комуністи обіцяють особисто клопотати перед Адміністрацією президента України, щоб Петро Порошенко надав музикантові громадянство України.

Читайте також: