fbpx
Політика

Купрій: “Режим Порошенка став на захист соратників Януковича”

Народний депутат Віталій Купрій заявив, що йому прийшла відповідь від виконуючого обов’язки міністра внутрішніх справ про те, що кримінальну справу проти мера Кривого Рогу Юрія Вілкула закрито.

Відзначимо, що Юрій Вілкул – це батько Олександра Вілкула, нині народного депутата, а раніше віце-прем’єра уряду Януковича та екс-губернатора Дніпропетровської області.

«Саме Юрій Вілкул був організатором злочинної схеми з розкрадання доходів місцевої громади від надання в користування місць розташування зовнішньої реклами (білборди, лайтбокси, банери і т.д.)», – коментує ситуацію народний депутат України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За його словами, нинішнє керівництво міста повідомляє, що всього на вулицях Кривого Рогу розташоване 1462 рекламних конструкції, за які до міського бюджету за 4 роки повноважень Юрія Вілкула надійшло 9,6 мільйона гривень.

«Таким чином, це 2,4 мільйона гривень на рік. Робимо нехитру калькуляцію і отримуємо, що в середньому з кожного білборда, який розміщений на землі громади, до бюджету потрапляє лише 140 гривень на місяць. При цьому з підприємців беруть від 400 до 500 гривень. Тобто до суспільства потрапляє лише третина! Решта розкрадаються через комунальне підприємство «Паркування та реклама», – додав Купрій

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

На завершення політик додав, що «режим Порошенка став на захист соратників Януковича».
 

Читайте також: