fbpx
Шоу-бізнес

2 травня від серцевого нападу померла Майя Плісецька

Сьогодні, 2 травня, пішла з життя прима-балерина Великого театру Майя Плісецька. Як стало відомо, велика балерина померла у віці 89 років від серцевого нападу в Німеччині.

 Майя Михайлівна Плісецька народилася 20 листопада 1925 року в Москві. Вже в 8 років її віддали в Московське хореографічне училище. На сцені вона залишилася практично на 60 років. Найбільш відомими вважаються виконані нею партії Одетти-Оділлії в «Лебединому озері», Аврори в «Сплячій красуні», Господині мідної гори в «Кам’яній квітці» і Кармен в «Кармен-сюїті» Щедріна.

 Плісецька – народна артистка СРСР, Герой Соціалістичної Праці, лауреат Ленінської премії, володарка премій «Тріумф» та «Російський Національний Олімп», повний кавалер ордена «За заслуги перед Вітчизною», а також орденів багатьох країн. Балерина отримала французький Орден Почесного легіону, Великий Командорський хрест ордена «За заслуги перед Литвою» та Міжнародну Імператорську премію Японії. Крім того, Плісецька була визнана почесним громадянином Іспанії, почесним доктором Сорбонни і почесним професором МГУ.

Читайте також: