fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ затримала провокаторів з так званої «Київської народної республіки»

Співробітники СБУ викрили незаконну діяльність групи провокаторів, які в соціальних мережах закликали до створення «Київської народної республіки». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Зловмисники створили однойменну Інтернет-спільноту, в якій пропагували незаконну діяльність терористів на окупованих територіях Донбасу, поширювали антиукраїнські матеріали. Крім того, провокатори намагалися схилити українську молодь до підтримки сепаратизму. Також організатори активно поширювали символіку Фейкові "республіки", яка зовні схожа з тією, що використовують терористи з "ДНР" та "ЛНР"», – сказано в повідомленні.

В СБУ порушили кримінальне виробництво за частиною 1 статті 109 і частиною 2 статті 110 Кримінального кодексу України. Крім цього, силовики провели обшуки в помешканнях затриманих організаторів злочинної групи – мешканців Києва 19-ти і 25-ти років.

«Експерти підтвердили, що в повідомленнях інтернет-спільноти є антиукраїнські заклики, які спрямовані на повалення чинного конституційного ладу. Затриманим зловмисникам повідомили про підозру, в даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу», – додали в СБУ.

Читайте також: