fbpx
Економіка

«Кращий “план Маршалла” – це інвестиції в Україну», – Яценюк

Глава уряду України Арсеній Яценюк закликав міжнародне співтовариство інвестувати свої кошти у вітчизняну економіку. Як пояснив чиновник, кращий «план Маршалла» – це інвестиції в Україну. Вкладати гроші в Україну прем’єр-міністр запропонував під час Міжнародної конференції на підтримку України (International Support for Conference Ukraine) у Києві. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Як зазначив Яценюк, в уряді України високо цінують підтримку всіх партнерів: США, Канади, «Великої сімки», країн ЄС тощо.

«Зараз нам потрібно втихомирити бюджетний шторм. Однак, для досягнення економічного зростання необхідно залучити в українську економіку інвестиції. Саме тому найкращим "планом Маршалла" є ваші інвестиції. Одна зі сфер для вкладення коштів – це енергетичний сектор. Ще в 2014 році Верховна Рада прийняла закон, що дозволяє виключно компаніям із США і ЄС інвестувати в ГТС України», – заявив Арсеній Яценюк.

Крім цього, однією з ключових сфер для інвестицій є українське сільське господарство. За словами Яценюка, українські аграрії можуть виробляти екологічно чисті та конкурентні сільгосппродукти.

Читайте також: