fbpx
Політика

Позиція України на міжнародних переговорах дуже слабка, – Віктор Балога

Як зазначив народний депутат Віктор Балога, незважаючи на всі старання президента повернути мир в Україну, позиція держави в міжнародних переговорах як і раніше залишається дуже слабкою.

 «З одного боку глава МЗС Російської Федерації диктує нам форму державного ладу. З іншого – країни Заходу, які могли б зрівняти ситуацію на нашу користь, все більше втрачають єдність через поведінку членів ЄС, які з тих чи інших причин піддаються тиску з боку Москви. Маю на увазі Грецію, Кіпр, Угорщину, частково Чехію і Словаччину», – уточнив він.

 Віктор Балога переконаний, що Україну буде все складніше відстоювати в міжнародних переговорах, оскільки тиск на країни Європи буде посилюватися, а Євросоюз навряд чи стане жертвувати своєю єдністю заради України. За словами нардепа, це говорить про те, що на кожних переговорах Україні доведеться йти на дедалі більші поступки, що призведе до лише ще більшої дестабілізації ситуації в країні.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Проте, як стверджує Віктор Балога, вихід з цієї ситуації є.

 «А саме – приймаючи ключові рішення, спиратися на волю людей. Для західної демократії рішення влади завжди буде мати більш низьку легітимність, ніж волевиявлення громадян. Так само і Росія, яка зробила референдуми головною зброєю своєї зовнішньої політики, не зможе ставити під сумнів результати всенародного, визнаного світом плебісциту», – підкреслив він.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Зокрема, як вважає Віктор Балога, такі питання як форма державного ладу, мова, судова система і форма правління слід виносити на референдум. При цьому він зазначив, що часу для проведення референдуму залишилося мало – максимум до червня, коли буде розглядатися питання санкцій проти РФ.

 «Тому, вважаю, що зараз головне завдання Конституційної комісії – не витрачати час на дискусії, а визначити ключові питання, які слід винести на всеукраїнський референдум. І нехай дискутують люди, а їм точно видніше, в якій державі вони хочуть жити. І народ – найсправедливіший арбітр, рішення якого ніхто не візьметься заперечувати», – підсумував депутат.

Читайте також: