Тимошенко просить Кабмін терміново проіндексувати доходи українців

Лідер «Батьківщини», нардеп Юлія Тимошенко закликає Кабмін невідкладно забезпечити індексацію грошових доходів населення. Про це йдеться у відповідному проекті постанови №2649, зареєстрованому у Верховній Раді.

Юлія Тимошенко нагадала, що з серпня 2014 Кабінетом міністрів України не затверджений особливий порядок індексації грошових доходів населення, незважаючи на те, що за період з серпня 2014 року по березень 2015 включно індекс споживчих цін збільшився на 134%. Таке підвищення індексу споживчих цін призвело до різкого підвищення цін на продукти харчування, і тепер сім’ї з незначними доходами змушені відмовляти собі в купівлі багатьох продуктів. Особливі проблеми виникли із забезпеченням харчування в сім’ях з незначними доходами, до складу яких входять інваліди, хворі на туберкульоз, онкологію та інші складні хвороби, а також в сім’ях з дітьми, які потребують якісного харчування.

Related Post

Крім того, особливий порядок індексації грошових доходів населення не затверджений і на тлі того, що з 1 квітня 2015 різко підвищені тарифи на житлово-комунальні послуги. Це призведе до того, що значна частина сімей не зможе сплатити комунальні послуги, впевнена Юлія Тимошенко.

Тому вона пропонує Верховній Раді доручити Кабміну виконати положення закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» та затвердити до 21 квітня 2015 особливий порядок індексації грошових доходів населення на індекс підвищення споживчих цін у першому кварталі 2015 року.

Leave a Comment