fbpx
Політика

Дерев’янко прокоментував створення робочої групи з розслідування корупції в Кабміні

Як повідомив народний депутат України Юрій Дерев’янко, сьогодні він переконався в тому, що робоча група з розслідування корупції в Кабміні створюється не з метою розслідування, а з метою приховування фактів корупції.

 За його словами, вступити в групу захотіло 11 депутатів з антикорупційного комітету, проте представники коаліції в комітеті використовували всі можливі аргументи для того, щоб не дати можливість всім бажаючим в неї потрапити.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Щоб не втрачати контроль», – пояснив Дерев’янко.

 «Вони навіть не врахували можливого конфлікту інтересів, який полягає в тому, що не може бути більшість у групі від коаліції, яка сформувала Уряд, і природно буде його захищати. Це означає, що максимальна кількість позакоаліційних депутатів, які бажають увійти в робочу групу, повинна було бути підтримано і доповнено представниками коаліції. Але цього не сталося», – додав він.

 Як зазначив Дерев’янко, зрештою з 7 членів комітету, делегованих в групу, 6 виявилися членами коаліції.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 При цьому він нагадав, що коаліція виступала проти створення профільної комісії з даного питання, а також проти публічного розслідування і парламентського контролю за правоохоронними органами.

 «Я шокований тим, що антикорупційний комітет сьогодні з цього питання, став на захист можливих корупціонерів з уряду або підконтрольних йому державних підприємств», – підсумував депутат.

Читайте також: